BLOG 3: ZON VS LASERONTHARING, mijn verhaal

ZON VS LASERONTHARING, mijn verhaal.

Vandaag, donderdagmiddag en we hebben er zin in. Waarom? Het is bijna weekend! De zon laat zich van haar eerste glimlach zien en ik heb nood aan deze vitamine D.  Vitamine D heeft een grote invloed op mijn goed humeur, dus maak ik graag even tijd voor mijn beste vriendin tijdens de middagpauze.

Vaak komen klanten tijdens een infosessie met de vraag: “start ik niet beter na de zomervakantie met de laserbehandeling, aangezien ik niet in de zon mag?”. Wel, ik leg je even mijn ervaringen en standpunten  uit met laserontharing VS de zon.

Wanneer je laserontharing online even opzoekt, dan kan je meermaals terugvinden dat laserontharing en de zon niet samengaan. Dit is wel zo, maar slechts in uitzonderlijke gevallen. Laten we even verder kijken van welke factoren dit afhankelijk is.

 

  • Afhankelijk van het soort toestel

Ik voer de behandelingen uit met de Milesman diodelaser. Dit toestel is ontwikkeld tussen universiteiten en high-end ingenieursbureaus uit Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. Het toestel kan alle huid- en haartypes behandelen. Waaronder ook donkere huidtypes. MAAR hier zit de valkuil, enkel een gespecialiseerde lasertherapeute met ervaring weet hoe je dit huidtype best kan behandelen en dus ook WELKE gebruinde huid in aanmerking komt om te laseren.

 

  • Afhankelijk van plaats van de zone en het haartype

De behandeling van de bikinizone en oksel, winter of zomer, deze sessies kunnen altijd doorgaan. Dit zijn de zones die het minst vaak aan de zon worden blootgesteld.  Weetje: deze zones zijn ook de meest voorkomende behandeldingen in het schoonheidssalon!

In weinig gevallen kan de zone in het gelaat/benen niet worden behandeld:

  • Als er zonnebrand aanwezig is
  • Als de zone zeer fel gebruind is -> hierbij moet je vertrouwen hebben in de kennis van de lasertherapeut
  • Bij irritatie als zonneoorzaak

Ook het haartype van de klant speelt hierbij een belangrijke rol. Donkere haartypes zijn gevoeliger voor huidirritatie na de laserontharing dan blondere types.

 

  • Afhankelijk van persoon tot persoon en de situatie

Weet je uit ervaring dat de klant een gevoelige huid heeft, dan sla je best een laserbeurt over. Beter voorkomen dan genezen zeg ik altijd!

  • Zonnebaden na de laserbehandeling

Net na de laserbehandeling raad ik ten strengste zonnebaden of zonnebank af. De huid staat nog rood en er kunnen nog steeds kleine blaasjes aanwezig zijn. Wanneer de huid helemaal genezen is, dan kan je gerust de zon trotseren.

Voila! Tot slot, het besluit: laser en de zon gaan zeker samen maar luister goed naar het aanraden van de laserexpert.

 

Liefs Charlotte

HAARVRIJbylaser.be

BLOG 3: ZON VS LASERONTHARING, mijn verhaal

Maak een afspraak

1 in uw vertrouwde instituut

Boezinge

boek hier

Diksmuide

boek hier

Geraardsbergen

boek hier

Houthulst

boek hier

Kortemark

boek hier

Kortemark

boek hier

Ledegem

boek hier

Lichtervelde

boek hier

Wingene

boek hier

Zillebeke

boek hier

Zillebeke

boek hier
2 rechtstreeks via onze website
Boek nu
Terug naar boven